設為首頁加入收藏

假餌,請问各位 , 依幾只款, 用来拖红友, 好吴好? 昨天係深圳買, 价钱

2013-05-10

[提要]  請问各位 , 依幾只款, 用来拖红友, 好吴好? 昨天係深圳買, 价钱30-40元一隻, 質量同日本仔货差不多,只系要換返的靓钩. 想试试睇下依家的大陆货好吳好.A:好靚呀A:大陸都$30~40 ,如果唔係個款好少有, DESIGN真係好 我會比多少少買日本牌子A:邊度有得買呀?

請问各位 , 依幾只款, 用来拖红友, 好吴好? 昨天係深圳買, 价钱30-40元一隻, 質量同日本仔货差不多,只系要換返的靓钩. 想试试睇下依家的大陆货好吳好.
A:
好靚呀
A:
大陸都$30~40 ,如果唔係個款好少有, DESIGN真係好 我會比多少少買日本牌子
A:
邊度有得買呀?
A:
VMC既勾本身已經好靚如果你話要拖紅友 , 只係要換更強既勾
A:
, 買一只日本仔货就吴多覺比多左钱.但買多幾只加起来比買大陆货, 就相差好多钱了. 如果效果差不多, 點解吳用大陆货? 何况系条鱼吃又吴系我吃,只要吸引倒条鱼吃就ok la. 冇三聚氰胺吧
A:
原来VMC 钩系好野, 多谢 指教
A:
試當然會試,不過信心就不大~唔係個樣似就可以, 平衡,角度,泳姿, 顏色,........ETC,假餌DESIGN要吸引到魚咬,當然也要吸引到人買~ 至少佢吸引唔到我~
A:
,我发这个贴, 係想請问下各位 依幾只款, 用来拖红友好不好. 我设叫人去買.
A:
你太敏感喇,佢並無咁嘅意思,事實上,一件新產品要真正試過操控過先至可以有中肯D嘅意見,單睇外型,其實同市面嘅差唔多,所以坊間買到嘅中到魚,都可以理解呢幾隻都可以,不過實際上要試過先知!!
A:
仲有一項非常重要...係...發出嘅...聲音頻率!!
A:
, 所以我的贴都講話買来试试先. 唔系又點知得唔得. 可能依家大陆货都有改進呢. 我只系覺得, 末试過就話唔好. 唔系咁正確 我都有好多日本仔及美國货. 就系见依幾隻做工比前的大陸货好好多, 才发给大家睇睇. 可能大陸货都有好野呢
A:
我幾鍾意隻vib
A:
無錯~~有聲無聲又差好遠~~~高頻低頻又差好遠~
A:
我既意思NAOBAO叔都講左~大家討論下~~~試下無壞~~樓主試左覺得唔錯~~中左魚~~再同大家分亨下~~到時加分比你~~^^支持~!!
A:
我就係想试下比較下,依幾只大陸货同日本货, 有冇分別再同各大 分享下
A:
請問高音頻 同 低音頻有咩作用 ?
A:
现在好多假饵都是大陆代工滴渔猎人个牌子性价比很高的我用这个牌子的假饵红油 海狼 GT 黄脚蜡, 烂肉梭,大嘴黑鲈 翘嘴,黑鱼 鲤鱼都中过大陆货最大的优点就是便宜最大的缺点也是便宜
A:
现在 很多 大陆假饵 都有自己的技术专利了 有些做的非常漂亮香港是个国际大都市 难道也会有朋友带变色眼镜?
A:
这是 大陆自己 设计制造 有专利的发给 师兄们鉴定一下
A:
咁有HEART既自家DESIGN~當然值得支持
A:
師兄~~介紹有有專利的路亞好貴呢~~國內有沒有價錢平一點的路亞推介一吓呢??
A:
师兄 您好 我选的假饵的牌子 什么都有大陆的假饵质量参差不齐从几蚊到几十蚊 更高都有我都是行去 广州的钓具市场就随意买些网上也订购的亮片 用上手的国产的 就如渔XX,巨X亮片网上订购都几好价钱也平滴
A:
我来讲讲拉,呢个牌子的假佴,你都可以从外国牌子里面找到相似的,因为呢个牌子专抄外国牌子的啊。做工很差,泳姿还可以,就得便宜两字,视乎大小,20元左右一个, 买贵左。
A:
我来讲讲拉,呢个牌子的假佴,你都可以从外国牌子里面找到相似的,因为呢个牌子专抄外国牌子的啊。做工很差,泳姿还可以,就得便宜两字,视乎大小,20元左右一个, 买贵左。
A:
, 依2只好靓, 是否广州批发有? 謝謝
A:
師兄真趣志,講得有道理(條魚食又唔係你食)
A:
我前幾year是 深圳 guongdong 買過lure 平貴也有你show的我也見過 用過 說真和用20元的lure差不多樣是正 但是你下水玩過便知xd 不太得日本賣170hkd 不好也有個limit QA真是做得好好 是好野 比多少少不是問題吧最重要一個問題 是全world的野也差不多是大陸做的 why次次也會有黑心野? 自己出品便是沒代工這麼正但是大陸factory help 其他brand代工便做得不錯?也是一樣野 有閒錢有要求便買日本野 要經濟便買大陸野 不過日本野真是好貴...想買也不一定有....剛剛去訂了3隻daiwan 差不多成 一隻成180/_ 如果 用過 現在變ok 我也想買來玩玩xd 等你report唉 可能我不好彩吧 成日用大陸野也會中招xd 對大陸野沒哂信心

感謝來訪,本站facebook臉譜的帳號為:http://www.facebook.com/fishingtw,編輯會將最新釣魚知識同步更新到facebook帳號,歡飲大家添加好友關注,我們會將最新的釣魚知識資料推薦。大家亦或在facebook臉譜通過添加:fishingtw@facebook.com,聯絡我們!

網友評論(共有 0 條評論)
發表評論 共有條評論
用戶名(可匿名發表評論): 密碼:
驗證碼(區分大小寫字母): 匿名發表