設為首頁加入收藏

請問全遊外掛用法?

2012-08-15

[提要]  各位好~想問請教一下一D問題, 下圖中的全遊外掛係點用GE啦? 可唔可以用係普通浮波 ( 即非全游動專用 ) 配合外掛捧使用呢? [media=x,758,455][/media]

各位好~想問請教一下一D問題, 下圖中的全遊外掛係點用GE啦? 可唔可以用係普通浮波 ( 即非全游動專用 ) 配合外掛捧使用呢? 
網友回复:
 可在一般半遊動釣組使用.但擋珠要用半擋,因外掛扣入線口比較大..
網友回复:
如圖,可使用有環的浮針、浮標或浮波。或配合仕掛棒或浮標座代替GTR。優點係可用翻慣用的浮波浮標。缺點係線與掛扣的摩擦比GTR少,出線速度會比預期快。餌下降速度亦比預期快。容易掛底。(缺點純屬個人觀點,有錯請指正。)
網友回复:
你係唔係問唔用KZ波用平浮波加中通捧來玩全游動呀!?
網友回复:
你係唔係問唔用KZ波用平浮波加中通捧來玩全游動呀!?9 都可以咁講GE
網友回复:
都可以咁講GEmu0 當然可以La!!!不過要用D細浮力嘅浮波例:B,G2,0等等!如浮力大魚訊就唔明顯
網友回复:
當然可以La!!!不過要用D細浮力嘅浮波例:B,G2,0等等!如浮力大魚訊就唔明顯 ...1 如果配合浮波B號使用, 水中應使用多少號呢? 釣組方面與一般全遊動釣組會否有不同呢?
網友回复:
如果配合浮波B號使用, 水中應使用多少號呢? 釣組方面與一般全遊動釣組會否有不同呢? ...9 其實如果新學可以用無鉛水中,子線用6~8尺,再自己加一粒夾鉛在水中下面(G2~G3)第二粒夾鉛(G5~G8)最好夾係鈎上2~4吋因釣組可做到釣餌同水中成一直線魚訊又快!不過如無流或淺場就最好唔好用外掛+B波其實要到釣場先可以講到點用全遊動,因為水流,風向,絲控.......好多問題!所以......

網友評論(共有 0 條評論)
發表評論 共有條評論
用戶名(可匿名發表評論): 密碼:
驗證碼(區分大小寫字母): 匿名發表