設為首頁加入收藏
您的位置:> 首頁 > 釣魚資訊 > 釣魚戰報

數碼港閒釣,今日無所事事,同個損友入數碼港行o下,海邊風景怡人,有直駁有斜駁

2013-04-18

[提要]  今日無所事事,同個損友入數碼港行o下,海邊風景怡人,有直駁有斜駁,夜晚重有好多人放狗狗,有對拖友重帶埋隻狗狗一齊釣,佢隻狗狗重成日行過我度,搖頭擺尾好鬼得意!我只釣直駁二邊的斜駁,成晚得幾口玩o下,好過冇!我警誡完二條小班班唔好咁為食,放返佢比亞媽教,但走果時,個損友唔願走,三催四請先肯走,但出到去尾班車開了,,焗住搭綠Van落香港仔,再轉紅Van到旺角,旺角再轉青山道Van地點: 數碼港時間:19:00-23:30釣棚: 10呎-15尺釣竿: RECEPTOR-R1.75 53釣組: 5B浮波3主2腳釣

今日無所事事,同個損友入數碼港行o下,海邊風景怡人,有直駁有斜駁,夜晚重有好多人放狗狗,有對拖友重帶埋隻狗狗一齊釣,佢隻狗狗重成日行過我度,搖頭擺尾好鬼得意!我只釣直駁二邊的斜駁,成晚得幾口玩o下,好過冇!我警誡完二條小班班唔好咁為食,放返佢比亞媽教,但走果時,個損友唔願走,三催四請先肯走,但出到去尾班車開了,,焗住搭綠Van落香港仔,再轉紅Van到旺角,旺角再轉青山道Van地點: 數碼港時間:19:00-23:30釣棚: 10呎-15尺釣竿: RECEPTOR-R1.75 53釣組: 5B浮波3主2腳釣鈎: 千又4號魚餌:生蝦冇打粉

這裡我們與大大一起分享下關於此話題的一些資料,資料包含了一些技術文檔以及有經驗的大大的心得體會分享,希望這些話題討論以及資料分享能幫助大大解惑!如果大大你有其他的相關心得體會,歡迎與我們一起分享討論!
A:
直墩冇咩魚釣ga......
A:
呢個位好似成日都好大風咁
A:
恭喜恭喜
A:
弓喜師兄........
A:
我各得E到係一級鬼位!無好景過!
A:
咁講真呢度又幾鬼o下,琴晚係得一口似樣d,但頂o左一陣魚都未見就斷o左,其餘都係細眉細眼,其實我個人就去邊度釣都OK,釣魚其一,抖o下氣其二,有魚釣到當然開心,龜o左我又唔會嘈怨巴閉,最多下次唔o黎囉!不過呢度我應該會o黎多次,琴晚係咁比火箭魷同大尾魷攪,重見到成地新鮮黑水,可能會試吓來呢度玩吓魷魚haha
A:
有時間去試試
A:
呢個位唔會有好多魚!!! 你可以行去pic1 散石尾近地盤試下,另外行去pic 2另一邊天然石位作釣, 多石會有驚喜,但危險!!!
A:
謝謝見議,只係直駁影相好睇d,我不嬲都唔鍾意玩直駁,我都有落去二邊斜駁玩,但石大難行,只係行得冇幾遠!pic 2 天然石位,我好耐之前去過相中咀位,果次個fd打粉!有d魚玩o下,記得重有係手板黑毛仔!

感謝來訪,本站facebook臉譜的帳號為:http://www.facebook.com/fishingtw,編輯會將最新釣魚知識同步更新到facebook帳號,歡飲大家添加好友關注,我們會將最新的釣魚知識資料推薦。大家亦或在facebook臉譜通過添加:fishingtw@facebook.com,聯絡我們!

網友評論(共有 0 條評論)
發表評論 共有條評論
用戶名(可匿名發表評論): 密碼:
驗證碼(區分大小寫字母): 匿名發表